ΚΡΑΤΗΣΗ
Swirl

Μνημεία & Μουσεία

Φρούριο Fortezza

Fortezza Castle

Η Φορτέτσα, το βενετσιάνικο κάστρο του Ρεθύμνου χτίστηκε τον 15 αιώνα περίπου και φημίζεται πως είναι το μεγαλύτερο βενετσιάνικο κάστρο που χτίστηκε ποτέ... Στο σύγχρονο Ρέθυμνο αποτελεί ένα στοιχείο της ιστορίας, αξιοθέατο και σημείο που γίνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου

The Archaeological Museum of Rethymno

Από το 1991 στεγάζεται στο κτίριο του Πενταγώνου μπροστά από την κύρια πύλη της Φορτέτζας. Τα εκθέματα παρουσιάζουν την ιστορία του νομού από τη Νεολιθική μέχρι τη Ρωμαϊκή περίοδο.

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνης

The Historical and Folklore Museum of Rethymno

Tο μουσείο φιλοξενείται σε ιδανικό περιβάλλον για την έκθεση των συλλογών, σε ένα καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο αρχοντικό του 17ου αιώνα. Οι εκθεσιακοί χώροι (μόνιμη συλλογή) καλύπτουν πέντε αίθουσες και παρουσιάζουν κομμάτια παραδοσιακής χειροτεχνίας και λαϊκής τέχνης.

Κρήνη Rimondi

Rimondi Fountain

H κρήνη Rimondi, οικοδομήθηκε το 1626 από τον ρέκτορα της πόλης Α. Rimondi. Το έργο αυτό κάλυψε μέρος των υδρευτικών αναγκών της πόλης. που βρίσκεται στη σημερινή πλατεία του Πλατάνου και στο αλλοτινό κέντρο της βενετσιάνικης πόλης. Αποτελείται από τρεις γούρνες στις οποίες τρέχει νερό από τρεις κρουνούς σε σχήμα λεοντοκεφαλής. Τρεις ραβδωτοί κίονες που επιστέφονται από κορινθιακά κιονόκρανα στηρίζουν επιστήλιο με λατινική επιγραφή. Κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, οι κρήνες προτιμούνταν να είναι σε στεγασμένους χώρους. Ετσι, προστέθηκε θόλος, ένα τμήμα του οποίου σώζεται σήμερα.

Swirl
Επικοινωνία
Vederi Estate - Βεδέροι Ρέθυμνο, 74 100, Κρήτη
Τηλ.: +30 697 7236533
Φαξ: +30 28310 55104
E-mail: info@vederi.gr
Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Κοινωνική Δικτύωση
Δημοσιεύουμε όλες τις προσφορές και εκδηλώσεις μας στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Plus
Pinterest

Πολιτική Προστασίας | All rights reserved | Hotel Internet Marketing & SEO by EyeWide